Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Shabby chic....... ο πρώτος μου δίσκος με αυτό το στυλ και...... πρωινό!!!!!!!!

Η νέα τάση της διακόσμησης ακούει στο όνομα shabby chic και προέρχεται από την Αγγλία. Παρακάτω σας παραθέτω το πρωτότυπο κείμενο που βρήκα ως καλύτερο ορισμό στο συγκεκριμένο στυλ. Η πηγή προέρχεται από το www.stylista.gr.

Η αλήθεια είναι πως τώρα πια δεν μπορείς -ακόμα και αν θέλεις- να έχεις ένα στυλ. Οι τάσεις είναι εκατοντάδες και αναλύονται κάποιες από αυτές εδώ. Μια όμως νέα και αεράτη και φωτεινή που τώρα πια αρχίζει και ζητιέται και στην Ελλάδα είναι το shabby chic. Μέτα από αρκετά χρονάκια minimalism και αρκετά σε χρώμα wenge ήρθε η ώρα να γίνει το σπίτι σου πιο θυληκό, πιο ονειρεμένο και πιο ατμοσφαιρικό από ποτέ. Το ύφος αυτό είναι σίγουρα εδώ γιατί ταιριάζει στις Ελληνίδες που έχουμε όλες μας μια παρελθούσα χρήση και εμπειρία από κοφτά καρέ, πλεχτά σεμέν και "καλημέρες" στους τοίχους. Τι είναι λοιπόν το shabby chic;
via: rachel aswell
Ορισμός:
Το στυλ που ξαναφέρνει την παλαιά εξοχική διάθεση στο χώρο σου. Ξεκίνησε από την Αγγλική εξοχή με επιρροές Pop-Victorian. Βασίζεται σε ανοιχτά χρώματα ξεκινόντας από το λευκό ή το off-white. Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις όλα τα παστέλ. Ουσιαστικά είναι σα να ξαναεφεύρεις το σπίτι της γιαγιάς σου με ότι είχε μέσα αλλά άσπρα ή εκρού έπιπλα. Όλα έχουν την πατίνα του χρόνου επάνω τους και τίποτα δε δείχνει καινούργιο. Φυσικά σε βοηθά η εξέλιξη της βιομηχανίας που σου φτιάχνει έπιπλα που δείχνουν σαν παλιά, αν δε θέλεις να έχεις όντως παλιά. Στην επιφάνεια το έφερε η Rachel Ashwell.

Οι γραμμές του είναι μαλακές και τα έπιπλα έχουν καμπύλες. Είναι παλιά και συνήθως διπλοβαμμένα και τριπλοβαμμένα. Αν ξύσεις ελαφρά το τελευταίο χέρι χρώμα θα φανεί από κάτω το προηγούμενο.

via: all things shabby
Έτσι γίνεται το Shabby. Chic λέγεται γιατί πλέον περνά από ένα κόσκινο ώστε να είναι ελεγχόμενο το πόσο παλιό θέλουμε να δείχνει το αποτέλεσμα. Chic λέγεται γιατί προσθέτεις πολυελαίους, ολόλευκα πλεχτά σεμέν και καρέ που σίγουρα έχεις. αέρινα υφάσματα για κουρτίνες, κομψά μαξιλαράκια στους καναπέδες για να χουχουλιάζεις και ασημικά, κηροπήγια και κρύσταλλα γενικά. Παλιές επιγραφές που ταιριάζουν σε κουζίνες, ρολόγια σιδηροδρομικών σταθμών και παλιά ξύλινα καφάσια από κρασιά. Φαντάσου μετά εσένα μέσα στο σπίτι να προχωράς με λευκά σοσόνια και ρομπάκι μεταξωτό με μια κούπα τσάι στο χέρι. Μμ; Το' χεις;

Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι κομψό μέσα από όλα τα παραπάνω αξεσουάρ αλλά να κάθεσαι σε φαινομενικά παλιά έπιπλα. Τα χρώματα είναι το μόνο υποχρεωτικό που πρέπει να είναι παστέλ. Αν πας στα σκούρα έπιπλα δεν το έκανες shabby chic αλλά παραλίγο country chic! Ο όρος τέθηκε από το περιοδικό "The World of Interiors" στη δεκαετία του 1980.


Αγαπά τα υπαίθρια παζάρια γιατί βρίσκεις ότι χρειάζεσαι μόνο εκεί στα σίγουρα. Αγαπά επίσης τα σπίτια των γιαγιάδων, θείων και πολλών άλλων που πιθανώς έχεις να δεις χρόνια, να η ευκαιρία! Λατρεύει τους κουβάδες με άσπρη μπογιά, τις διαφάνειες, το βελονάκι, τα χρωματιστά γυαλιά και τις παλιές ρομαντικές οπαλίνες.


Η Rachel Ashwell έχει το
shabby chic blog και θα δεις πολλές φωτογραφίες για να εμπνευστείς.
Άλλα blog για να διαβάσεις -εκτός του Rdeco φυσικά- είναι:
All Things Shabby Chic

The Shabby Chic Cottage

Shabby Chic Inspired


Ψώνια για Shabby Chic home?

wohnscheune on-line shop

Home & Living

Impressionen

Country Home

Shabby Chic

Lulaland

Καμαρώστε τώρα και το πρώτο αντικείμενο, έναν μεταλλικό δίσκο, που διακόσμησα με χαρτί decoupage με αυτό το στυλ. 



Πώς σας φαίνεται;

Παρακάτω σας παραθέτω μια νότα ηρεμίας...... το πρωινό μου...... πάντα με το συγκεκριμένο στυλ. 


Λατρεύω να ξυπνώ το πρωί γύρω στις 6.30 - 7.00 και να απολαμβάνω μέσα σε απόλυτη ησυχία το πρωινό μου. Είναι κάτι που με χαλαρώνει πνευματικά και με γεμίζει ενέργεια για το υπόλοιπο της μέρας. Την ώρα που οι περισσότεροι κοιμούνται, εγώ απολαμβάνω την μαγεία της ανατολής του ήλιου. 



 Απαραίτητα αξεσουάρ: Κοφτά ή πλεκτά τραπεζομάνδηλα, λινές πετσέτες, πανάκριβες πορσελάνες, καλογυαλισμένα μαχαιροπίρουνα, λουλούδια.........


Και αν όλο αυτό σας φαντάζει υπερβολή, σας πληροφορώ πώς ναι δίνω στον εαυτό μου καθημερινά μια τέτοια πολυτέλεια.
 
Σας φιλώ όλους - Νατάσα. 

27 σχόλια:

  1. Καλημέρα Νατάσα και καλό μήνα.
    Όμορφος ο δίσκος σου!!Θαύμασα το στρώσιμο του τραπεζιού σου.Καλά κάνεις και δίνεις καθημερινά στον εαυτό σου αυτή την πολυτέλεια.Έτσι φαντάζομαι η μέρα ξεκινά χαρούμενα....
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια ανάρτηση!!! Λατρεύω ότι έχει σχέση με άλλη εποχή.Φαντάζει πιο ρομαντικό και πιο αρχοντικό ταυτόχρονα!!!! το δισκάκι σου μοιάζει σαν έτοιμο... έκανες τρομερή δουλειά λοιπόν!!! Α!!!!!! και καλό μήνα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νατάσα μου ο δίσκος σου έδεσε τέλεια με όλο το στυλ του τραπεζιού! Τώρα ζήλεψα και μου φαίνεται πως θα αρχίσω κι εγώ να προσφέρω στον εαυτό μου τέτοια περιποίηση! (μεταξύ μας όλες οι μανούλες το αξίζουμε!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. I have always loved the Shabby Chic style, with all the roses, lace, pink, and white.

    You did a wonderful job of decorating for breakfast. It looks like a fancy English tea house :)

    Hope you enjoyed your weekend. Hugs! xxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νατάσα πολύ όμορφη ανάρτηση!!Εγώ είμαι λάτρεις του λευκού αλλά δεν αντέχω τόσα πολλά λουλούδια!!Γούστα είναι αυτά!!!Καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ ωραιος ο δισκος!γεια στα χερια σου Νατασσα :)
    και το τραπεζι που στηνεις για τον εαυτο σου,πολυ σουπερ!
    ειμαι κι εγω υπερ της αποψης,πως αξιζει να δινουμε μια νοτα πολυτελειας στην καθημερινοτητα μας με οποιον τροπο μπορουμε,για να παιρνουμε τα πανω μας να συνεχιζουμε στον αγωνα που μας περιμενει.
    φιλια
    Γωγω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό μήνα Νατάσα μου, υπέροχος ο δίσκος σου, πιο όμορφο απ'όλα ... όλα!!!! μπράβο για την όρεξή σου, μπράβο για την έμπνευσή σου, μπράβο για το μεράκι και την όμορφη δουλειά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. i love Shabby Chic style!!!Είναι πραγματικά υπέροχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑΤΑΣΑ ΤΙ ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;;;;;;;;;;;;;
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ !!!!!!!!!!!
    ΠΑΝΤΑ ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΕ ΤΑ ΗΡΕΜΑ ΠΡΩΙΝΑ ΣΟΥ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νατάσα μου καλημέρα και καλό μήνα!!Η ανάρτηση σου με ενθουσίασε !!!Αυτό το στύλ μου άρεσε πάντα αλλά δεν ήξερα πως λέγεται!!!!Χα !Χα!Λατρεύω όλα αυτά που περιγράφεις παραπάνω και μου φαίνεται θα γίνω φανατική του συγκεκριμένου στύλ!Οδίσκος καταπληκτικός !!!Πολύ ρομαντικός με μοτίβα και χρώματα που λατρεύω!!!...Υπέροχη ανάρτηση!!!Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κορίτσια καταρχήν καλό μήνα. Σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια!!!!!

    Σαντρίνα τα πρωινά είναι από τις λίγες στιγμές που χαλαρώνω πραγματικά..... μετά όλη η υπόλοιπη μέρα μου είναι ένα αδιάκοπο τρέξιμο!!!!!

    Kiki τα γούστα μας ταιριάζουν αρκετά. Και εμένα μου αρέσει πολύ το πιο παλιό στυλ και φροντίζω σε κάθε σημείο του σπιτιού μου να υπάρχει κάτι που να το θυμίζει.

    Princess να κάνεις πραγματικά ότι σε ευχαριστεί και σε χαλαρώνει, έστω και αν αυτό κρατάει μόνο μερικά λεπτά της ώρας.

    Kim i love Shabby Chic Style!!!! It reminds me another time, when everything were elegant and romantic.

    Χαραυγή σ΄ευχαριστώ καλή μου!!!!! Ναι όντως γούστα είναι αυτά. Εγώ πάλι δεν μπορώ χωρίς λουλούδια.... έστω και πάνω στα καθημερινά αντικείμενα......

    Γωγώ μου χαίρομαι που με καταλαβαίνεις!!!!!! Δεν θα έλεγα πώς είναι πολυτέλεια, απλά μια ευχάριστη νότα που μου δίνει μπόλιη ενέργεια.

    Vassia με κάνεις και κοκκινίζω!!!!!!! Τόσα μπράβο μαζεμένα..... σ΄ευχαριστώ πάντως. Ο δίσκος όντως έγινε πολύ καλός, ούτε εγώ το περίμενα!!!!!

    Μαριάννα i love love love shabby chic too!!!!!!!!

    Ρένα (Χριστοδούλου) να το κάνεις γλυκειά μου και μάλιστα αύριο κιόλας. Θα δεις πόσο ωραία θα αισθανθείς και πόσο ευχάριστα θα ξεκινήσει η μέρα σου.

    Ρένα αν σου πώ πώς κατά διαστήματα αγοράζω διάφορα αντικείμενα για το σπίτι από ένα μαγαζί που έχει το συγκεκριμένο στυλ και δεν ήξερα ούτε εγώ πώς το έλεγαν, θα με πιστέψεις; Ναι, ναι έχω ανακαλύψει ένα μαγαζί εδώ στην πόλη μας με υπέροχα κομμάτια για όλο το σπίτι.

    Φιλιά πολλά σε όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νατάσα μου
    Πέρασα από το σπιτάκι σου να σε χαιρετήσω. Φεύγω διακοπές. Να είσαι καλά και σου εύχομαι ολόψυχα
    ένα όμορφο καλοκαίρι με την οικογένεια σου, και λιγότερο τρέξιμο. Θα τα λέμε από Σεπτέμβρη
    Πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Hola Natasa
    Hermosa la bandeja, un trabajo precioso!
    Y muy linda tu mesa de desayuno.
    Muchs gracias por tu lindo saludo para mi nieta Sofía. Ella se puso muy contenta con los regalos que le hizo la abuela.
    Besos y buen fin de semana,
    Sandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαντρίνα καλές διακοπές και πάλι (πέρασα από το σπιτάκι σου αλλά σου τα ξαναλέω χι, χι)!!!!!

    Sandra you are so sweet!!!!!!!!!!!!!
    Thank you very much for your lovely comment.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νατάσσα μου... Καλό Σαββατοκύριακο! Να περάσεις τέλεια ότι κι αν κάνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αν σου πω πως πεινασα θα ειναι αληθεια!!!!

    καλα να περνας σε ευχαριστω φιλια πολλα

    http://s-agapw.blogspot.com/2011/08/blog-post_05.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ααααααααααααααααχ!!!! Τι καλά.... Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο.. Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι τους ανθρώπους που αναγνωρίζουν την αξία τους και χαρίζουν στον εαυτό τους μικρές, απλές αλλά τόσο ιδιαίτερα απολαυστικές στιγμές...
    Για τα υπόλοιπα τι να πω? Ευχαριστούμε για την αναλυτικότατη περιγραφή και τις πηγές που δίνεις, ο δίσκος super, αλλά εγω κράτησα τις φινετσάτες εικόνες της καθημερινότητας σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kiki καλό σαββατοκύριακο και σε σένα!!!!

    Σ΄αγαπώ σ΄ευχαριστώ για τα υπέροχα λόγια σου και βεβαίως για το γεγονός ότι με συμπεριέλαβες μέσα σε ανάρτησή σου!!!!!! Είσαι πολύ γλυκειά :)!!!!!

    Stavi σ΄ευχαριστώ και σένα καλή μου!!!! Νομίζω ότι όλοι και όλες έχουμε δικαίωμα να περνάμε καλά με όποιον τρόπο μπορούμε!!!!

    Φιλιά σε όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΣΟΥ!!!!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΡΩΙΝΟ.ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΝΑΤΑΣΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τέλεια ανάρτηση, τέλειος ο δίσκος και σε ζηλεύω που ξυπνάς τόσο πρωί ενώ εγώ ξυπνάω στις 7,15 με το ζόρι (το καλύτερό μου είναι να ξυπνάω στις 8.00-8.15)αλλά τί να γίνει...
    Ένα βραβείο σε περιμένει μετά την ανάρτηση με τα καλαθάκια σφολιάτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νάσια σ΄ευχαριστώ πολύ για τα υπέροχα λόγια σου. Ο χρόνος δυστυχώς είναι περιορισμένος και για εμένα αλλά προσπαθώ μέσα από καθημερινές συνήθειες να δίνω στον εαυτό μου μια νότα φρεσκάδας που μου δίνει όρεξη και διάθεση να αρχίσω τη μέρα μου.

    Tante Kiki το βραβείο σου είναι τέλειο, το στόλισα κιόλας!!!!!!! Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ.
    Πάντα ξυπνούσα πρωί, χειμώνα - καλοκαίρι, από μικρό παιδί, γι' αυτό τώρα δεν με ενοχλεί καθόλου. Άν αργήσω καμιά φορά να ξυπνήσω και με πάρει ο ύπνος (κατά τις 9.00 εννοώ, μη φανταστείς τίποτα περισσότερο) αισθάνομαι ότι έχασα πολύτιμο χρόνο.

    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τι καλήήήήή ανάρτηση....υπέροχες εικόνες..σε ευχαριστώ πολύύύύύύύ για όλες τος πληροφορίες..ξετρελάθηκα!!!ειδικά με τη ροζ ντουλάπα...!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΛΗΜΕΑΡΑ ΝΑΤΑΣΑ!!!!!!!!!!!
    ΞΑΝΑΗΡΘΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΖΙ!!!!!!!!!!ΧΙΧΙΧΙ!!!
    ΤΩΡΑ ΕΙΧΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΣΗ!!!!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΙΛ!!!!!!!!!
    ΛΑΤΡΕΥΩ ΠΑΛΙΑ ΔΑΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΣΕΜΕΔΑΚΙΑ ΚΟΦΤΑ!!!!!!!!!
    ΤΕΛΕΙΟ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΣΕ ΡΟΖ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ!!!!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαya σ΄ευχαριστώ και εγώ γλυκειά μου. Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε!!!!!

    Ρενάκι μου όταν πριν από μερικά χρόνια η μητέρα μου ετοίμαζε την περιβόητη προίκα για την ώρα του γάμου (πετσέτες - σεντόνια - τραπεζομάνδηλα κ.λ.π.) τα περισσότερα από αυτά ήταν κοφτά και πλεκτά.......... Τα πήρα περισσότερο γιατί εκτίμησα την πολύ δύσκολη δουλειά που είχε κάνει και τις ατελείωτες ώρες που δαπάνησε, βγάζοντας στην κυριολεξία τα μάτια της με όλα αυτά τα χειροποίητα. Κοίτα όμως να δεις που τελικά τα έχω στρώσει σχεδόν όλα!!!!!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά αγοράζω και καινούργια πλεκτά (εγώ δεν ξέρω να πλέκω). Ποιος θα το φανταζόταν!!!!!!

    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νατάσα, πάρα πολύ ωραίο στυλ! ευχαριστώ για την ενημέρωση.Αλλά ο δίσκος σου με τρέλανε! Απίθανος!!! Τι χαρτί χρησιμοποίησες; χαρτοπετσέτα; και πως δεν έχει καθόλου ζάρες; μπορείς να μου εξηγήσεις, γιατί δεν γνωρίζω καλά αυτή τη μέθοδο, και μου αρέσει τοσο!!! Μπράβο Νατάσα!!! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φανή σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!
    Ο δίσκος έγινε με decoupage με χαρτί, όχι ρυζόχαρτο αλλά κανονικό χαρτί. Αφού τον πέρασα με primer και τον έβαψα, έβαλα μέσα σε ένα μπωλ με νερό το χαρτί για περίπου 2-3 λεπτά να μαλακώσει. Κατόπιν σκούπισα το χαρτί πολύ προσεκτικά με μια πετσέτα μαλακή να μην έχει καθόλου νερά και τον κόλλησα πάνω στον δίσκο.
    Να σου πώ την αλήθεια και εμένα η χαρτοπετσέτα με δυσκολεύει αρκετά και συνήθως αφήνει και καμιά ζάρα αλλά το χαρτί μένει πάντα λείο.
    Άν θελήσεις κάτι άλλο, θα περιμένω με χαρά να μου πείς.
    Πολλά φιλιά - Νατάσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. τι ακριβώς είναι το primer και τι δουλειά κάνει;;; :o

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...