Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Κάτι γλώσσες....... μα τι γλώσσες!!!!!!

Χαιρετώ όλη τη blog-γειτονιά!!!!!!!
Είχα καιρό να κάνω ανάρτηση για κάποιο ιδιαίτερο και εύκολο φαγητό και σήμερα μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Ο λόγος τα ολόφρεσκα ψάρια γλώσσες που μου έφερε ο αντρούλης μου. Άν και λατρεύουμε τα ψάρια οικογενειακώς, δεν συνηθίζω να μαγειρεύω γλώσσες κυρίως λόγω του καθαρίσματος (όταν είναι φρέσκες) και πρέπει να βγει το δέρμα τους. Ωστόσο το πρόβλημα λύνεται αυτόματα από τη στιγμή που θα μας τις καθαρίσει ο ψαράς μας ή τις αγοράσουμε κατεψυγμένες. 
Συνταγή δεν είχα αλλά αφού έψαξα στο διαδίκτυο για διάφορες συνταγές και δεν βρήκα τίποτα ιδιαίτερο, αυτοσχεδίασα και προσάρμοσα αυτή που ταίριαζε περισσότερο στα γούστα μας με πολύ απλά υλικά και βεβαίως με πολύ μικρό κόπο (πολύ σημαντικό). 

Τα υλικά:
- 1 κιλό γλώσσες περίπου φρέσκες καθαρισμένες 
- 1/2 κεφάλι σκόρδο 
- 1/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
- 4 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 1 κουταλιά μουστάρδα 
- 2 ποτήρια του κρασιού νερό
- 1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
- πιπέρι

Η εκτέλεση:
1. Αφού πλύνουμε και στραγγίσουμε τα ψαράκια μας, τα τοποθετούμε στο ταψί ή στο πυρέξ. 


2. Κόβουμε το σκόρδο σε ροδέλες και ρίχνουμε το δενδρολίβανο. 


3. Διαλύουμε τη μουστάρδα στο νερό και περιχύνουμε τα ψάρια. Προσθέτουμε και το λάδι με το πιπέρι. 


4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου ή και λιγότερο (ανάλογα το φούρνο). Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, προσθέτουμε το λεμόνι...... και το σερβίρουμε ζεστό. 


Συνοδεύεται πολύ ευχάριστα με λευκό ξηρό κρασί και σαλάτα χόρτα εποχής. 
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε, ιδιαίτερα οι λάτρεις του δεντρολίβανου που σε συνδυασμό με το σκόρδο και το λεμόνι απογειώνει την μοναδική γεύση του ψαριού!!!!!!!! 
Πολλά φιλιά σε όλους - Νατάσα. 

9 σχόλια:

  1. Πρέπει να έγιναν νοστιμότατες οι...γλώσσες σου.Δεν σου λέω καλή χώνεψη, γιατί ήδη είναι χωνεμένες. Το ψάρι είναι φρούτο όπως λένε και χωνεύεται και ευκολα και γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νατάσα μου
    Είναι το αγαπημένο μου φαγητό.Εύκολη η συνταγή σου και από ότι φαίνεται πρέπει να είναι πεντανόστιμες
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νατασούλα λατρεύω τις γλώσσες και απ' ότι φαίνεται πρέπει να τις έκανε σπέσιαλ!!!Φιλιά πολλά και καλό μήνα για αύριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου Νεραιδοφίλη!!! Μμμμμ!! Πολύ νόστιμο είναι αυτό το φαγητό!!!! Μπορεί να το φτιάξω σύντομα γιατί τώρα τελευταία δεν τρώμε πολύ ψάρι και η γλώσσα είναι εύκολο ψάρι!!! Ευχαριστώ για τη συνταγή!!!
    Καλό μήνα!!!! Άυριο κληρώνει!!!
    Φιλάκια πολλάαααα!!!!!!! :ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να έγιναν πεντανόστιμες!Θα δοκιμάσω να το φτιαξω σύντομα γιατί η μικρή μου τρελαίνεται για ψάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ομορφο συνδυασμο εκανες, σκορδο και δενδρολιβανο,πρεπει να εγιναν νοστιμοτατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το λατρεύω αυτό το ψάρι Νατάσα μου και σίγουρα θα δοκιμάσω τη συνταγή σου!!!!Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νατασα μου μου ανοιξες την ορεξη!!!!!!!!!!
    Λαχταριστες οι γλωσσες σου!!!!!!!!!!!!!
    Καλο μηνα σου ευχομαι!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...