Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Για περάστε..... κερνάω σοκολατόπιττα



Με αφορμή τις απονομές βραβείων που έγιναν προς το πρόσωπό μου από τις πολύ αγαπητές Rena, Demi και Ροδούλα με το


και επίσης τη Demi με το


έφτιαξα σοκολατόπιττα για να σας κεράσω. Και μη μου πείτε, δεν νομίζω πώς υπάρχει άνθρωπος που δεν λαχταρά τη σκανδαλώδη γεύση της!!!!!!!!! Είμαι απολύτως σίγουρη πώς θα τη λατρέψετε. 
Καταρχήν να σας ενημερώσω πώς η βασική συνταγή προέρχεται από το Blog Συνταγές της Καρδιάς και εγώ απλά έκανα μερικές δικές μου προσθήκες. Επίσης να σας πω πως με την παρασκευή των γλυκών δεν τα πάω καθόλου καλά, αλλά η συγκεκριμένη συνταγή λες και φτιάχτηκε για μένα!!!!!!! Είναι πολύ απλή (πολύ σημαντικό) και πολύ-πολύ νόστιμη.

Ορίστε και τα υλικά

Τι χρειαζόμαστε:
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
25 γρ. σοκολάτα σκόνη
180γρ. βούτυρο
100γρ. ζάχαρη καστανή
5 αυγά
1/4 του φλ. τσαγιού λικέρ Amareto

Για το γλάσο
200γρ. κουβερτούρα
200γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας λικέρ Amareto
1/2 φλιτ. τσαγιού καρύδι χοντροκομμένο

Και ξεκινάμε:

1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με τη σοκολάτα σε σκόνη.


2. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα.


3. Χτυπάμε στο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών. 


4. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το λικέρ και το αλεύρι και ανακατεύουμε. 


5. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας πολύ απαλά με ένα κουτάλι. 


6. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 15-17 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. 


Όσο ψήνετε η σοκολατόπιττα, ετοιμάζετε το γλάσο. Δεν έβγαλα φωτογραφίες γιατί στην ουσία θα σας έδειχνα τα ίδια πράγματα. 
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ Amareto και περιχύνουμε με το γλάσο τη σοκολατόπιττα αφού έχει κρυώσει λιγάκι. Και τέλος διακοσμούμε με τα καρυδάκια μας. Και έτοιμη..... τόσο απλά!!!!


Ελπίζω να βρήκατε τη συνταγή τόσο απλή, όσο και εγώ. Σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα. 
Καλό Σαββατοκύριακο - Νατάσα. 

12 σχόλια:

  1. Παντα χαρες να παιρνεις,εγω παντως κεραστηκα απο την σοκολατοπιτα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά το σοκ που έπαθα με την ανάρτησή μου, το χρειάζομαι επειγόντως αυτό το γλυκάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΜΑΝ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑΤΑΣΑ ΜΑΣ!!!!!!
    ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ!!!!!!!!
    ΑΥΡΙΟ!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δείχνει υπέροχη!!!!Σε ευχαριστούμε για τη συνταγή !!!Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εμεινε τιποτα κοριτσια;
    κανα κομματάκι και για εμας;
    σλουρπ .. μου τρεχουν τα σαλια!
    φαινεται τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε για τη σοκολατόπιτα!!!
    Συγχαρητήρια για τα βραβεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΩ ΠΩ ΠΩ!!!ΑΠΑΠΑ!!!ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΧΩ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΕΧΩ. ΕΧΩ ΕΥΤΗΧΩΣ ΖΑΧΑΡΗ!!! ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ.ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!!!!!!!ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΑΑΛΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΟΥΤΕ ΕΓΚΥΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΟΥΝ ΔΕΝ ΕΝΟΙΩΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΧΤΑΡΑ.ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!! Όποιες την έφτιαξαν, είμαι σίγουρη πώς τρελάθηκαν από την γεύση της.
    Νάσια για σένα το λέω περισσότερο γλυκιά μου. Περιμένω να μου πεις πόση ώρα έκανες να την φας. Γιατί εγώ δεν άφησα ούτε ψίχουλο μέσα στο ταψί, κόντεψα να σκάσω από τη βαρυστομαχιά χα, χα, χα!!!!!!
    Φιλιά σε όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σοκολατόπιτα το αγαπημένο μου γλυκό θα το επιχειρήσω σίγουρα!!!!!!Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...