Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Οι νεράιδες του χειμώνα

Γεια σας φίλοι μου.
Γνωρίζετε πως κάθε εποχή του χρόνου την συμπληρώνουν τα πνεύματα της φύσης; Και πως οι νεράιδες, ανάλογα με την σύστασή τους, ολοκληρώνουν το σκηνικό του καιρού;
Άν όχι, διαβάστε την παρακάτω ανάρτηση, γνωρίστε τες και αφεθείτε στη μαγεία τους!!!!!


Υπάρχουν τρία είδη νεραιδών του χειμώνα. Αυτές είναι οι νεράιδες του πάγου, οι νεράιδες του χιονιού και οι αστραφτερές νεράιδες. Και ίσως να έχετε ακούσει ιστορίες για τον Βασιλιά Πάγο ή τη Βασίλισσα του Χιονιού. Μπορεί ωστόσο να νομίζετε ότι είναι και παραμύθια!!!!! Στο βασίλειο όμως των νεραιδών υπάρχουν όλα αυτά τα όντα. Και βεβαίως κάνουν το χειμώνα πιο ενδιαφέρον και μαγικό.


Οι νεράιδες του χειμώνα, όπως όλα τα πνεύματα της φύσης, έχουν προέλθει από ενέργεια. Και όπως ξέρετε, η ενέργεια μπορεί να λάβει αρκετές μορφές. Οι νεράιδες τις περισσότερες φορές μοιάζουν σαν να μην έχουν ύλη, σαν να είναι διάφανες και συνήθως λαμπυρίζουν. Αλλά μπορούν να αλλάξουν καθώς πλησιάζουν περισσότερο στον δικό μας κόσμο και να αποκτήσουν μια μορφή πιο προσιτή σε εμάς..... πιο ανθρώπινη και να μας μοιάζουν.
Οι νεράιδες μιμούνται και έτσι με αυτόν τον τρόπο αντιγράφουν την φύση που τους περιβάλει. Κατ΄επέκταση οι νεράιδες που αντιπροσωπεύουν τον χειμώνα, παίρνουν μια πιο χιονισμένη - πιο παγωμένη εμφάνιση. Μπορείτε να το δείτε στα μαλλιά τους και στα ρούχα τους, ακόμα και στα φτερά τους, αν επιλέξουν να τα έχουν.


Πολλοί θα αναρωτηθούν, τι κάνουν οι νεράιδες όταν έρθει ο χειμώνας και που πάνε και βρίσκουν το κρύο; Θυμηθείτε πως δεν έχουν υλικά σώματα όπως εμείς και δεν αισθάνονται την θερμοκρασία με τον ίδιο τρόπο που την βιώνουμε εμείς. Και πολλές νεράιδες προτιμούν να αποχωρήσουν βαθιά μέσα στη νεραιδοχώρα όταν έρθει ο χειμώνας, πιθανόν γιατί είναι φτιαγμένες για άλλο σκοπό, όπως το να φροντίζουν τα λουλούδια ή το γρασίδι.
Μια νεράιδα του χιονιού μπορεί να προκύψει κατευθείαν από το χιόνι και η μορφή της να προέρχεται από την ήδη υπάρχουσα ουσία του χιονιού. Το ίδιο ισχύει και με τον παγετό και τον πάγο. Και βεβαίως τέτοιου είδους νεράιδες δεν χρειάζονται τα πανωφόρια που χρησιμοποιούμε εμείς για να μην κρυώνουμε, αν και πολλές από αυτές βρίσκουν διασκεδαστικό να αντιγράφουν τα ζώα και τις προβιές τους και να ντύνονται με γούνες. Είναι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένες για ότι έχει να κάνει με τον χειμώνα.


Που μπορείτε να βρείτε μια νεράιδα του χιονιού;
Άν διαθέτετε έναν κήπο το καλοκαίρι, θα μπορούσατε να σκεφθείτε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε έναν κήπο για τον χειμώνα, τον οποίο μπορούν πραγματικά να τον βρουν μαγευτικό όταν σας επισκεφθούν οι νεράιδες του χιονιού. Οι νεράιδες έχουν την δύναμη να μετατρέψουν τον κήπο σας σε νεραιδένιο. Θα παγώσουν τα λιγοστά πράσινα φυτά σας με αστραφτερό χιόνι!!!!!! Και όταν ξυπνήσετε το πρωί, μπορεί να ανακαλύψετε μια φαντασίωση.... αυτή του παγετού.
Εξετάστε αν έχετε διακοσμητικά αγαλματάκια στον κήπο σας τα οποία παραμένουν έξω όλο το χρόνο. Οι νεράιδες αγαπούν τα αγάλματα, ειδικά αν έχουν τη μορφή τους. Επίσης αν δεν έχετε σπιτάκια πουλιών στον κήπο σας, κατασκευάστε μερικά. Το χειμώνα τα πουλιά έχουν ανάγκη από ένα σπίτι. Και να ξέρετε πως οι νεράιδες λατρεύουν τα πουλιά.


Στις νεράιδες αρέσουν πολύ να παίζουν. Γι΄αυτό φτιάξτε ένα χιονάνθρωπο ή νεράιδες στο χιονισμένο τοπίο. Θα αντιληφθούν τη χαρά και τη διασκέδασή σας και ποιος ξέρει; Ίσως και να πάρουν μέρος στα παιχνίδια σας!!!!!
Να ξέρετε πως οι νεράιδες γοητεύονται από όλα τα αντικείμενα που λάμπουν. Για παράδειγμα μπορείτε να κρεμάσετε έναν κρύσταλλο από το παράθυρό σας, ο οποίος θα παγιδεύσει το φως και θα δημιουργήσει αντανάκλαση. Επίσης διάφορα σχήματα χιονονιφάδων είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τις γλυκές μας νεράιδες. Ακόμα και αν κάνετε κάποια σχέδια στα παράθυρά σας με υλικό που μιμείται το χιόνι, τότε σίγουρα οι νεράιδες θα το βρουν πολύ ευχάριστο.
Όταν οι νεράιδες του χιονιού αποφασίζουν να σας επισκεφθούν, θα διαπιστώσετε ότι κάτι ιδιαίτερα όμορφο συμβαίνει στο κήπο σας - πέφτουν οι πιο όμορφες και μεγάλες χιονονιφάδες, γλυπτά πάγου έχουν σχηματιστεί και το χιόνι μοιάζει σαν να έγινε από εκατομμύρια κρύσταλλα!!!!!! Και αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε πως κάποιος σας έχει αφήσει ένα γλυπτό από πάγο..... μια νεράιδα. Εξάλλου αυτή είναι και η δουλειά των νεράιδων του χειμώνα, να συνεργαστούν με τη φύση και να ομορφύνουν την πιο κοπιαστική σεζόν του χρόνου. 


Για τις νεράιδες του χειμώνα, όλα τα παγωμένα αντικείμενα, το χιόνι και ο πάγος είναι αναζωογονητικά. Προς μεγάλη απογοήτευσή τους, η άνοιξη θα έρθει κάποια στιγμή έτσι και αλλιώς. Τους είναι πολύ δύσκολο να φύγουν και να δώσουν τη θέση τους στις νεράιδες της άνοιξης σε τέτοιο βαθμό, που πολλές φορές προτού μας αποχαιρετίσουν στροβιλίζονται στον αέρα ξεριζώνοντας μερικά λουλούδια...... έτσι για διασκέδαση. Και στη συνέχεια με ένα κλείσιμο του ματιού και έναν νοσταλγικό αναστεναγμό..... φεύγουν!!!!!

Κύρια πηγή: www.fairies-secrets.com

7 σχόλια:

  1. Νατάσα μου
    Τι όμορφη ανάρτηση!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα Νατασα..με πηγες μακρια..παραμυθενια τα λογια σου..και οι εικονες..καλη Κυριακη να περασεις ομορφα..πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ, Νατασούλι μου, τι υπέροχο ταξίδι, τι μαγεία μας χάρισες! Κι εμένα οι καλύτερες φιλενάδες μου είναι αυτές οι νεράιδες του χειμώνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαγική ανάρτηση απο ένα παραμυθένιο μπλόκ!!!!Νατάσα μου καλή χρονιά!!!!πολλά πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τις λατρεύω και συχνά τις ψάχνω...νεραϊδένια η ανάρτηση σου!!πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νεραιδενια αναρτηση, με ομορφες εικονες.Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...