Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Jasmine day cream!!!!

Για όσες λατρεύουν το άρωμα του γιασεμιού, θα βρουν αυτή τη χειροποίητη κρέμα ημέρας για το πρόσωπο έναν πραγματικό θησαυρό!!!!!! Την έφτιαξα πριν από λίγες μέρες, όταν ξεπρόβαλαν τα πρώτα άνθη του υπέροχου αυτού φυτού και πραγματικά την λάτρεψα. 



Δεν είχα κάποια συνταγή, αλλά τρωγόμουν στην κυριολεξία να χρησιμοποιήσω το μοναδικό άρωμα των μικρών λευκών λουλουδιών του γιασεμιού. Και βεβαίως σε αυτήν την περίπτωση, το διαδίκτυο έκανε το θαύμα του..... ψάχνοντας τυχαία έπεσα πάνω στο blog Beauty Elixirs.... και από εκεί και πέρα αυτοσχεδίασα με ότι υλικά είχα διαθέσιμα. Στην αρχή φοβήθηκα πως δεν θα πετύχει, γιατί αν διαβάσετε την πρωτότυπη συνταγή, θα δείτε πως η συγκεκριμένη κοπέλα χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά. Ωστόσο το ρίσκαρα και έφτιαξα μια κρέμα, που χωρίς να θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες, όμοιά της δεν έχω φτιάξει!!!!!! Υπέροχη και ανάλαφρη υφή, super ενυδατική και με μοναδικό άρωμα!!!!!! 


Σας δίνω και τα υλικά για όσες το τολμήσουν:
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο κακάο
- 3 κουτ. σούπας λάδι γιασεμιού (μαζεύουμε μια χούφτα άνθη το σούρουπο που το άρωμα είναι πιο έντονο και τα τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο μαζί με 6 κουτ. σούπας λάδι νυχτολούλουδου για 1 εβδομάδα.)
- 1 1/2 κουτ. σούπας τριμμένο κερί μέλισσας
- 1 κουταλιά σούπας αμυγδαλέλαιο

- 5 κουτ. σούπας ροδόνερο
- 1/4 γλυκού βόρακας
- 3 κουτ. γλυκού γλυκερίνη

- 10 σταγόνες βιταμίνη Ε
- 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο grapefruit
- 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο jasmin
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ (προαιρετικό) 

Την εκτέλεση θα την βρείτε εδώ. Θα προσέξετε μόνο να προσθέσετε στο τέλος τα αιθέρια έλαια και τη βιταμίνη Ε, γιατί αν θερμανθούν χάνουν τις ιδιότητές τους. 
Το κορν φλάουρ το βρήκα πολύ βολικό. Με τη συγκεκριμένη ποσότητα, η κρέμα απέκτησε την υφή που επιθυμούσα. Αν τελικά το χρησιμοποιήσετε, θα το προσθέσετε στο τέλος μαζί με τα αιθέρια έλαια και θα το χτυπήσετε με το μίξερ πολύ καλά. 
Αυτά για σήμερα φίλοι μου. Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο nchristopoulou@mail.gr


Σας φιλώ όλους 

Natasha


20 σχόλια:

  1. Θέλω κι εγώ!!!!!!Πραγματικά θα την έφτιαχνα αλλά τα περισσότερα υλικά δεν έχω ιδέα που μπορώ να τα βρω και εδώ που μένω ...δεν νομίζω!!Να είσαι καλά και καλή συνέχεια!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρινή αν εννοείς ότι μένεις εκτός Αθηνών, σου λέω πως και εγώ στην επαρχία μένω και τα περισσότερα υλικά τα βρίσκω μια χαρά. Τα πιο εξειδικευμένα τα βρίσκω μόνο στο διαδίκτυο, αλλά ακόμα δεν έχω παραγγείλει. Οσονούπω........

      Διαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι το άρωμα του γιασεμιού είναι μεθυστικό!!!Η συνταγή είναι εύκολη και αν κρίνω από τον ενθουσιασμό σου το αποτέλεσμα θα είναι όντως πολύ πολύ καλό!!! Καλό βράδυ κοριτσάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νατάσα
    Χρόνια πολλά.
    Η συνταγή ομορφιάς πολύ καλή καθώς και οι οδηγίες εκτέλεσης.Καλή μέρα
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τη συνταγή σου, φαντάζομαι πόσο όμορφη και δροσερή θα είναι η κρέμα....
    Όλα αυτά τα υλικά πού τα βρίσκεις; Αιθέρια έλαια, βόρακας (δεν ξέρω και τι είναι!)....
    Θα ήθελα να δοκιμάσω...
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία τα αιθέρια έλαια τα βρίσκεις σε καταστήματα με βιολογικά. Όσο για τον βόρακα, τον πουλάνε στα φαρμακεία.
      Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή
  5. Πώ...πώ...είσαι μία Νεράιδα εσύυυυ....τί μαγικές κρέμες είναι αυτές !!! Είσαι Νεράιδα των λουλουδιών !!!! Σε ευχαριστούμε για την συνταγή !!! Το λατρεύω το γιασεμί...μπορεί να δοκιμάσω μιά μέρα να φτιάξω κάποια απο τις κρέμες που μας προτείνεις !!!! Είσαι υπέροχη Νατάσα μου !!!! Άχ...δέν σου ευχήθηκα για Πάσχα.... Χρόνια πολλά....και του χρόνου με υγεία !!!!
    Αγκαλίτσες και φιλάκια !!!! :ο))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρσινούλα σ΄ευχαριστώ γλυκιά μου!!!!! Χρόνια Πολλά και σε σένα - Χριστός Ανέστη!!!
      Προσπάθησε να φτιάξεις τη κρεμούλα, δεν είναι δύσκολη. Ακόμα και αν δεν την πετύχεις την πρώτη φορά, μην απογοητευτείς και προσπάθησε ξανά. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει σίγουρα. Πολλά φιλιά.... νεραϊδένια, έτσι;

      Διαγραφή
  6. Καλη εβδομαδα να εχεις, ομορφη και μυρωδατη σαν την κρεμουλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λατρεύω το γιασεμί και το μοναδικό του άρωμα! Φαντάζομαι ότι η κρέμα σου είναι καταπληκτική!! Μπράβο Νατάσα! Θα προσπαθήσω να βρω τα υλικά και να την φτιάξω! Καλή συνέχεια, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την φτιάξεις, αξίζει τον κόπο!!! Σήμερα ετοίμασα και ένα λαδάκι αντιγηραντικό με γιασεμί, το οποίο είναι στην κυριολεξία πανεύκολο να γίνει!!!!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  8. Γεια σου Νατάσα,
    χαίρομαι που με βρήκες και σε βρήκα...
    Λατρεύω το γιασεμί και θα το δοκιμάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαριάνθη. Χαίρομαι πολύ που αλληλοβρεθήκαμε.... χι, χι, χι!!!!
      Καλή επιτυχία με τη κρεμούλα.

      Διαγραφή
  9. καλησπέρα!!!Το λατρεύω το γιασεμί...ποπο πολύ ωραία ιδέα ,θα την δοκιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. kalhspera h krema sou akougete uperoxh omws pote vazoume thn glukerinh k se poio meigma???pataw to link gia thn ektelesei omws mou vgazei thn suntagh tis kuas kreamas....help!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Τη γλυκερίνη τη βάζουμε στο μείγμα των ελαίων από την αρχή που τα θερμαίνουμε.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...