Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Soft hands by Fairylicious!!!!

Καλημέρα!!!!
Ελπίζω να σας βρίσκω καλά!!!! Έχω αραιώσει αρκετά τις αναρτήσεις μου, διότι η μικρή μου κορούλα με έχει σε αποκλειστικότητα....... ναι, ναι μεγάλωσε η μικρή νεράιδα και θέλει να ασχολούμαι όλο και πιο πολύ μαζί της, με αποτέλεσμα να φεύγει η μέρα χωρίς να το καταλαβαίνω. Χαλάλι της όμως..... περνάμε τέλεια!!!!!!! Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχω όταν η μικρή πηγαίνει στο προνήπιο (αν μπορεί να τον πει κάποιος ελεύθερο χρόνο) πειραματίζομαι σε νέες συνταγές χειροποίητων καλλυντικών. Αποφάσισα να δώσω και όνομα, οπότε η νέα μου σειρά ακούει στο όνομα Fairylicious και περιλαμβάνει διάφορα καλλυντικά σκευάσματα για το πρόσωπο και το σώμα, πάντα με αγνά υλικά, χωρίς χημικά πρόσθετα, με προσθήκη αιθερίων ελαίων ή φυσικών αρωμάτων και ενεργά συστατικά που μας ομορφαίνουν ανάλογα με την ηλικία μας. 


Η κρέμα χεριών που σας παρουσιάζω σήμερα είναι η ιδανική κρέμα κατά τη γνώμη μου για τον χειμώνα που τα χέρια μας γίνονται πιο ξηρά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του αέρα. Είναι επίσης κατάλληλη για ευαίσθητα δέρματα ή για δέρματα που κοκκινίζουν εύκολα από τις αλλαγές της θερμοκρασίας. Περιέχει δυο βασικούς ενυδατικούς και καταπραϋντικούς παράγοντες, το μελλισσοκέρι και την αλόη. 


Για το μελλισσοκέρι νομίζω πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα άριστο υλικό που μας δίνει η φύση με μαλακτικές, αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες. Επιπλέον βοηθά το δέρμα να έχει πιο ελαστική δομή. 


Η αλόη είναι πηγή βιταμινών με κυριότερες τις B, C, E και β καροτίνη. Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αλλά και αμινοξέα. Ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων και επουλώνει τα τραύματα. Η αλόη χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό σε διάφορους ερεθισμούς, ενώ απορροφάται γρηγορότερα από το νερό επουλώνοντας το δέρμα πολύ γρήγορα. Επιπλέον χρησιμοποιείται για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. 


Άλλα συστατικά της κρέμας είναι το ροδόνερο (το οποίο φτιάχνω μόνη μου), η φυτική γλυκερίνη, η βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ (φυσικό συντηρητικό). Το άρωμά της είναι πολύ απαλό (φυσικό άρωμα ρόδι), ακριβώς διότι θεωρείται υποαλλεργική φόρμουλα. 
Είναι πολύ ενυδατική και δεν δημιουργεί ερεθισμούς, όπως βέβαια και όλα τα άλλα καλλυντικά που φτιάχνω. Δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής (3 μήνες στο ψυγείο), για τον απλούστατο λόγο πως δεν χρησιμοποιώ χημικά συντηρητικά. 
Ελπίζω να σας αρέσει η νέα μου σειρά. Μέχρι την επόμενη φορά..... σας φιλώ όλους!!!!

Νατάσα

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...