Πριν από 3 μέρες σας έδωσα τη συνταγή για να φτιάξετε πανεύκολα milk shake. Ένα από τα βασικά συστατικά του για να μας δώσει την γεύση που θέλουμε, είναι το σιρόπι.
Παρακάτω σας παραθέτω 4 διαφορετικές συνταγές που βρήκα μετά από ένα σύντομο ψάξιμο εδώ στο διαδίκτυο, για 4 διαφορετικές γεύσεις. Ακριβώς από κάτω υπάρχει η διεύθυνση της κάθε συνταγής για να ρίξετε μια επιπλέον ματιά αν σας ενδιαφέρει.
Σιρόπι σοκολάτας
Συστατικά
- 250 ml νερό
- 200 g ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 100g κακάο σε σκόνη
(άγλυκο)
- 1 φακελάκι βανίλια
Οδηγίες
- Βάλτε τα νερό, ζάχαρη, αλάτι και βανίλια σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε τη σκόνη κακάο και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
- Μπορεί να είναι είτε ζεστό ή κρύο στα επιδόρπια μας.
- Μπορούμε να το βάλουμε σε ένα μπουκάλι, π.χ της κετσαπ το μπουκάλι, και το φυλλάσουμε σε ψυγείο.
Σιρόπι Φράουλας
Συστατικά
- 200 γραμμάρια φράουλες (όσο πιό χτυπημένες ή παραγινομένες, τόσο το
καλύτερο)
- 25 με 50 γραμμάρια ζάχαρη (ανάλογα με τα γούστα σας)
- 1 ή 2 σταγόνες φρέσκο χυμό λεμόνι
Οδηγίες
1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες, και κόβουμε τα κοτσάνια. Μην
μπείτε στον κόπο να αφαιρέστε τα μαλακά ή χτυπημένα σημεία, αφήστε τες
ολόκληρες.
2. Βάζουμε τις φράουλες σε βαθύ πιάτο και τις κόβουμε σε
μικρά κομματάκια, ή τις λειώνουμε με ένα πιρούνι.
3. Βάζουμε τις φράουλες με την ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ανάβουμε
την φωτιά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να λειώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να πήζει
λιγάκι το σιρόπι, δηλαδή περίπου 5 λεπτά.
4. Εάν θέλετε το σιρόπι πίο γλυκό/πηχτό, προσθέστε κι'άλλη ζάχαρη, ή/και
αφήστε να βράσει περισσότερο. Στο τέλος ρίξτε τις 1-2 σταγόνες χυμό
λεμόνι για να κάνει την γεύσι της φράουλας πιό έντονη.
5. Αφήστε να κρυώσει λίγο, βάλτε το σιρόπι σε ένα βαζάκι και διατηρήστε το
στο ψυγείο για όποτε το χρειαστείτε.
Σιρόπι βύσσινο
Συστατικά
- 1 κιλό βύσσινα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- 1 κιλό βύσσινα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Οδηγίες
1. Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε λίγα - λίγα σε τρυπητό και τα πιέζουμε να βγει ο χυμός τους ή τα βάζουμε σε αποχυμωτή.
2. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό με τη ζάχαρη, μέχρι να δέσει το σιρόπι (χωρίς να γίνει πολύ πηχτό).
3. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
4. Τέλος το ρίχνουμε σε μπουκάλια και το κλείνουμε καλά.
Πηγή: http://www.techne.gr
Σιρόπι με γεύση καφέ (μεταφρασμένο από ξένο site)
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού
στιγμιαίο καφέ
- 1/4 Φλιτζανιού βραστό νερό
Οδηγίες
- Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βράστε για 5 λεπτά.
- Κατεβάστε από τη φωτιά.
- Διαλύστε μέσα στο 1/4 φλιτζ. βραστό νερό τον στιγμιαίο καφέ.
- Ανακατέψτε τον στο σιρόπι.
- Διατηρείται στο ψυγείο
Πηγή: http://www.epicurus.com
Νατασα μου.. εχεις βαλθεί να μην χωραμε στην ομορφη σου αμαξα..χαχαχαχαχαχα..
ΑπάντησηΔιαγραφήνοστιμες ολες οι γευσεις.. να εισαι καλα που μας διευκολύνεις.. ψαχνεις για μας πριν απ μας..
αυτο ειναι να διαβαζεις το μυαλο μας..
καλο απογευμα καλη μου με φιλια σιροπιαστα..
So the secret is the syrup! I didn't know that about milk shakes. No wonder why my milk shakes always tastes so bland...I'm not using syrup! Thanks for these recipes. I'm going to copy them down. They look simple too.
ΑπάντησηΔιαγραφήYou always have great post, Natasa!
A hug and a kiss for you xo :)
Ευχαριστούμε Νατασούλι μου για τις μοναδικές ιδέες. Πάντως δεν το βλέπω να χαιρόμαστε για πολύ ακόμα το μπικίνι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαααα! Φοβερό! Σίγουρα θα φτιάξω! Ξέρεις μήπως πόσο διατηρούνται στο ψυγείο Νατασούλα? Και ευχαριστούμε για τα κεράσματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκειά μου σ΄αγαπώ απόλαυσέ το milk shake τώρα με τις ζέστες και μην ανησυχείς για τα κιλά...... θα τα χάσεις!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKim i'm waiting to tell me if your milk shakes succeded. Yes the syrup is the main ingredient of these cold drinks. Otherwise milk shakes will not taste good. Kisses.
Princess χρειάζεται που και που καμιά ατασθαλία, όλο στη δίαιτα θα είμαστε;
Dimi διατηρούνται αρκετό καιρό στο ψυγείο, εγώ τα κρατάω για τουλάχιστον 3-4 μήνες.
Νατάσα μου πολύ ωραία τα σιρόπια σου. Για μας που προσέχουμε την σιλουέτα μας πιστεύω μια κουταλίτσα έτσι για να δοκιμάσουμε μας φτάνει.Να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Ωχ τι μας κάνεις! Αύριο με βλέπω να φτιάχνω σιρόπια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ!!! Πολυ ενδιαφερουσα αναρτηση!!!! Θα δοκιμασω να φτιαξω οταν γυρισω!!!! Ευχομαι να περνας καλα Νατασουλα μου!! Εγω εχω πηξει!! Τωρα ξαποποστασα λιγο,ουφ! Αλλα φταιω κι εγω που τα αφηνω ολα τελευταια στιγμη!! Γι'αυτο και εχω χαθει!! Σε δυο μερες φευγω!!! Σας παρακολουθω αλλα δεν προλαβαινα να σας γραφω παντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περνας τελεια!!! Φιλια πολλα! :ο)
Σαντρίνα δεν πειράζει που και που να βάζουμε και λίγο παραπάνω. Και εγώ προσέχω τη σιλουέτα μου αλλά με τα γλυκά θα έλεγα πώς είμαι μάλλον γενναιόδωρη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάσω φτιάξτα, είναι πολύ ωραία. Εκτός από το milk shake συντροφεύουν ευχάριστα παγωτά και διάφορα άλλα γλυκά.
Μυρσίνη μου γλυκειά ετοιμάζεσαι για διακοπές; Εγώ θα φύγω πιο μετά τον Αύγουστο. Μην αγχώνεσαι όμως, χαλαρά και όλα θα πάνε καλά.
Φιλιά σε όλες.
Καλώς σε βρήκα Νατάσα!!! Δεν ξέρω πόσες ώρες έχω περάσει στο blog σου το σίγουρο είναι οτι σου αξίζουν συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά!!! Καλή συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήStavi σ΄ευχαριστω πολύ για τα καλά σου λόγια. Καλώς ήρθες στο παραμυθένιο σπιτάκι μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή