Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από φύλλα φίκου

Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι!!!!!! Είσαστε καλά; Εμείς μια χαρά. Η μικρούλα μου όσο πάει και ζωηρεύει, όλη μέρα τρέχω από πίσω της και καταλαβαίνετε (ιδιαίτερα οι μανούλες) πως δεν μου μένει χρόνος να κάνω και πολλά πράγματα. Ωστόσο είμαι άνθρωπος με πολύ έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες και γι' αυτό δεν θα μπορούσα να μην φτιάξω τα στολιδάκια μου για τις γιορτές. Πιεσμένα βέβαια, αλλά σημασία έχει πως τα έφτιαξα και σας τα παρουσιάζω αμέσως. 
Άν διαθέτετε λουλούδι φίκο στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας, θα δείτε πως για να γίνουν κάποια στολίδια δεν χρειάζεται να διαθέσετε πολλά χρήματα. Θα έλεγα πως μάλλον χρειάζεστε φαντασία. Είναι και οικολογικό να έχουμε ''πράσινα'' στολίδια, εκτός από το πολύ μικρό κόστος. Διαλέξτε όμορφα - σχετικά μεγάλα φύλλα φίκου, ασταρώστε τα, χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτα ή ριζόχαρτο για το σχέδιό σας, βάψτε με ακρυλικό της αρεσκείας σας, βάλτε πάστα με εφέ χιονιού, αρκετό γκλίτερ, πέρλες, κορδέλες και ότι άλλο διακοσμητικό θέλετε (αφού πρώτα τα περάσετε βερνίκι και κρεμάστε τα οπουδήποτε πιστεύετε πως ταιριάζουν!!!!!! Στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, στα χερούλια των ντουλαπιών στην τραπεζαρία, στις πόρτες, στην εσωτερική σκάλα......... Και είμαι σίγουρη πως κανένας δεν θα καταλάβει πως το αρχικό υλικό προέρχεται από ένα φυτό. 
Λοιπόν αρκετά με τα λόγια, απολαύστε τα!!!!






Σε ασημί φόντο.....


Σε χρυσό....

Και σε κόκκινο.....

Ελπίζω να σας αρέσουν. Δυστυχώς δεν έχω στολίσει ακόμα και δεν μπορώ να σας δείξω τα στολιδάκια στη τελική τους θέση. Έχω σκεφθεί να τα κρεμάσω από τις πόρτες και από την εσωτερική σκάλα, αλλά επιφυλάσσομαι να σας τα ξαναδείξω όταν θα είμαι έτοιμη. 
Και επίσης θα ήθελα να κάνω μια παράκληση: Άν οποιαδήποτε κοπέλα αποφασίσει να φτιάξει τα ίδια στολίδια (που μεταξύ μας θα χαιρόμουν ιδιαίτερα!!!!!) και θελήσει να τα παρουσιάσει στο blog της, θα ήθελα να κάνει και μια αναφορά στην πηγή προέλευσης. Είναι πιο έντιμο και σωστό!!!!!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. 
Σας φιλώ όλους και όλες. 

14 σχόλια:

  1. Είναι πάρα πολύ ωραία και οικολογικά!Και εμείς φέτος φιάξαμε για πρώτη φορά οικολογικά στολίδια και ενθουσιαστήκαμε!Μπράβο μας,λοιπον! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΣΟΥ!!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νατάσα μου
    Είναι πολύ όμορφα!!!!Μπράβο!!!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω πάθει πλάκα με την ιδέα σου, αλλά απο την άλλη ποιά άλλη θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο.. ένα φιλί στη μικρούλα μαγισσογρηγορούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΝΑΤΑΣΑ!!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο!!! Απίστευτα όμορφα έγιναν!!! Μπράβο σου!!! Και του χρόνου με υγεία σου εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς σε βρήκα Νατάσα!! Πολύ πρωτότυπη η ιδέα σου ! Μπράβο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nατάσα μου υπέροχα!!!! Και δεν σπάνε κιόλας (αυτο πάει για την μικρή σου που θέλει να ανακαλύψει και αυτην την μαγεία των Χριστουγέννων).

    Πολύ πρωτότυπα και πολυ όμορφα διακοσμημένα!!
    Με το καλό να τα στολίσεις στο δεντράκι σου!!!
    Καλή σου μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φανταστικά και πρωτότυπα τα στολίδια σου!!!!!Μπράβο τέλεια ιδέα!!!!Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νατάσα μου είναι πανέμορφα !!!Δε θα σκεφτόμουν ποτέ αυτό το ...υλικό!!!Και η διακόσμησή τους υπέροχη!!!!Και του χρόνου!!!!Φιλάκια!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νατάσα μου, δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο!! Είναι πάααρα πολύ όμορφα και κομψά. ΜΠΡΑΒΟ σου που τα σκέφτηκες καταρχήν και έπειτα που υλοποίησες την ιδέα σου!!!
    Χαχαχα τα θυμάμαι με τα μικρά. Εγώ σπούδαζα κιόλας, και της έδινα ένα χαρτί, και έγραφε και αυτή, για να μπορώ να διαβάζω. Τα έχω ακόμη τα χαρτιά της.
    Ούτε κι εμείς στολίσαμε ακόμη.
    Και του χρόνου με ΥΓΕΙΑ!!!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα θετικά σχόλιά σας :)!!!!!!!

    Craft Fairies ναι και εγώ υποστηρίζω τον οικολογικό τρόπο κατασκευών και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω πως υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές.

    Fotolabida και Αλεξάνδρα μου σας ευχαριστώ κορίτσια. Είναι πολύ εύκολα να γίνουν. Άν έχετε τέτοιο φυτό ή έχει κάποιος άλλος, κόψτε μερικά φύλλα και διακοσμήστε τα.

    Ρενάκι μου και Κική μου σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ και για τις ευχές και ανταποδίδω.

    Eva καλώς ήρθες γλυκιά μου!!!!! Ελπίζω να σου αρέσουν οι ιδέες μου.

    Tzeni μου δίκιο έχεις δεν σπάνε αλλά τσακίζουν αν τα πιέσεις και πολύ. Και επειδή δεν θα ήθελα να τα δω αλλοιωμένα, τα στόλισα σε σημεία όπου δεν μπορεί να τα φτάσει η μικρή χι, χι, χι!!!!!!

    Πηγή και Μαγδαληνιώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσια!!!!!

    Ρενάκι μου γλυκό τέτοια στολίδια μπορούν να γίνουν από φύλλα και άλλων φυτών, αρκεί να είναι σχετικά μεγάλα και σκληρά. Μη ξεχνάς πως η τεχνική decoupage εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε λεία επιφάνεια :)!!!!
    Ροδούλα μου έχουν γίνει πραγματικά πολύ όμορφα, αν και πιστεύω πως οι φωτογραφίες έχουν βγει θα έλεγα πολύ μέτριες. Άχ αυτά τα μικρούλια μας!!!!! Είναι τόσο χαριτωμένα αλλά και τόσο σκανδαλιάρικα την ίδια στιγμή!!!! Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Φιλιά σε όλες.

    Σταυρούλα μου φαντασία χρειάζεται και όλα τα υπόλοιπα γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νατάσα μου τέλεια η ιδέα σου και πράσινη....Φιλιά πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...