Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Lemon Cake Recipe

Γεια σας φίλοι μου. 
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τις ευχές σας στο προηγούμενο post, σχετικά με τα γενέθλια του συζύγου μου. Και βεβαίως να σας πληροφορήσω πως η τούρτα είχε τεράστια επιτυχία και δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι!!!!!!! 
Όπως σας είχα υποσχεθεί, σας δίνω σήμερα την πανεύκολη συνταγή. Πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε την. Να τονίσω πως τη βασική συνταγή την βρήκα από το http://glorioustreats.blogspot.com/2012/02/pretty-spring-cake-vanilla-cake-with.html και απλά εγώ έκανα μερικές δικές μου αλλαγές. 



Υλικά για την τούρτα: 
- 1 πακέτο Φαρίνα Γιώτης με γεύση βανίλια
- 1/2 φλιτζάνι της κούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι της κούπας ζάχαρη 
- 4 αυγά 
- 6 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
- 2 κουταλιές της σούπας απόσταγμα λεμονιού

Εκτελείτε τις οδηγίες παρασκευής του κέικ. Μοιράζετε το μείγμα σε 3 ταψάκια διαμέτρου 17εκ. περίπου και ψήνετε στους 190 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. 
Ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσουν καλά τα κέικ. 
Εντωμεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ζεσταίνετε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο και το λικέρ σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς και μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα που θα στέκεται. Την τοποθετείτε στο ψυγείο και περιμένετε να κρυώσει καλά. 
Τοποθετείτε το πρώτο κέικ στην πιατέλα σας και προσθέτετε το μισό μείγμα της παγωμένης γέμισης. Στη συνέχεια βάζετε το επόμενο κέικ, στρώνετε το υπόλοιπο μείγμα και τοποθετείτε και το τελευταίο κέικ. Δημιουργείτε κάτι σαν τοστ δηλαδή. Βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. 

Υλικά για την παγωμένη βουτυρόκρεμα
- 2 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο
- 8 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο (προαιρετικά) ή λικέρ λεμόνι

Χτυπάτε όλα σας τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για 20 λεπτά. 
Τέλος στολίζετε την τούρτα με το κορνέ σε οποιοδήποτε σχήμα επιθυμείτε. Εγώ έφτιαξα επαναλαμβανόμενα σπιράλ, τα οποία έδωσαν εντυπωσιακό σχήμα στην τούρτα. 

Σημείωση: Πιθανόν να αναρωτηθείτε, πώς γίνετε το απόσταγμα λεμονιού;
Θα χρειαστείτε 1 κιλό λεμόνια και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βότκα. Θα ξύσετε με έναν τρίφτη τις φλούδες και θα τις βάλετε μαζί με τη βότκα σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς σε σκοτεινό μέρος. Θα ανακινείτε καθημερινά 2-3 φορές. Σε 2 εβδομάδες περίπου θα έχετε το απόσταγμα έτοιμο προς οποιαδήποτε χρήση. 

Καλή επιτυχία!!!!!!

Natasha

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Νατάσα πολύρονος ο Δημήτρης!!! να τα εκατοστήσει. Ευχαριστούμε για την συνταγή!!! αλήθεια το απόσταγμα λεμονιού που αλλού μπορεί να χρησιμοποιηθεί;;;
    Σε φιλώ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω πόσο θα θελα να καταβροχθίσω ένα κομματάκι! Να το χαίρεσαι, πάντα υγεία κι ευτυχία!
    Α και με γειά το νέο look

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαλάντη μου το απόσταγμα λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε γλυκά (όπου ταιριάζει βεβαίως γευστικά), αλλά και σε ποτά και κυρίως σε βότκα, αν θέλουμε να δώσουμε ένα τέτοιο άρωμα.

    L σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια, μόλις περάσουν τα γενέθλια του μικρού θα προσπαθήσω να την φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ που δεν είμαι και του γλυκού λιγώθηκα κάπως!! Πολύ θα ήθελα ένα μικρό κομμάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...