Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Ομελέτα στο φούρνο

Γεια σας. Τσικνοπέμπτη λοιπόν σήμερα και σκέφτηκα να μαγειρέψω κάτι απλό και γρήγορο, μιας και το βραδάκι θα έρθουν οι γονείς και τα πεθερικά μου να ψήσουμε στο τζάκι...........

Υλικά (για 4 άτομα)
2 μέτριες πατάτες
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
2 πιπεριές χρωματιστές
1 πιπεριά πράσινη μακρόστενη
2 κουτ. σούπας μαϊντανός
1 κρεμμύδι
6 αυγά
250γρ. τυρί φέτα
1 κουτ. σούπας γάλα
2-3 κουταλιές λάδι
πιπέρι

Εκτέλεση
Αρχικά μέσα στο λάδι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για πολύ λίγο, ίσα-ίσα να μαραθεί.


Εντωμεταξύ έχουμε ψιλοκόψει τις πιπεριές, τις ντομάτες, τις πατάτες και τον μαϊντανό.



Έπειτα ρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι να σωταριστούν και αυτά ελαφριά.


Στη συνέχεια σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε την φέτα χονδροκομένη. Ρίχνουμε και λίγο πιπέρι.


Σβήνουμε την κουζίνα και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Αφού κρυώσει λιγάκι, ρίχνουμε μέσα στα σωταρισμένα λαχανικά το μείγμα των αυγών.


Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι αντικολλητικό να ψηθεί στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή και λιγότερο (ανάλογα τον φούρνο).


Η ομελέτα μας είναι έτοιμη.......


...... και την σερβίρουμε σε κομάτια.


Καλή επιτυχία!!!!!!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...