Μια τόσο κρύα μέρα όπως η σημερινή, σκέφτηκα να μαγειρέψω την αγαπημένη μας ψαρόσουπα. Συνήθως όταν αποφασίζω να φτιάξω το συγκεκριμένο φαγητό, καλώ τους γονείς και τα πεθερικά μου να την απολαύσουμε μαζί.
Υλικά για 8-10 άτομα
1 πεσκανδρίτσα 1 1/2 κιλό περίπου
2 πατάτες μέτριες
5-6 καρότα μέτρια
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο σέλινο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 ξερό
1 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι ή ρύζι ή κους-κους
1 ποτήρι νερού χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζ. τσαγιού λάδι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμίζουμε περίπου τα 3/4 της κατσαρόλας (ή και λιγότερο) με νερό και μισοβράζουμε το ψάρι μέσα στο ειδικό καλαθάκι (αν υπάρχει).
Καλή επιτυχία!!!!!
Υλικά για 8-10 άτομα
1 πεσκανδρίτσα 1 1/2 κιλό περίπου
2 πατάτες μέτριες
5-6 καρότα μέτρια
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο σέλινο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 ξερό
1 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι ή ρύζι ή κους-κους
1 ποτήρι νερού χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζ. τσαγιού λάδι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμίζουμε περίπου τα 3/4 της κατσαρόλας (ή και λιγότερο) με νερό και μισοβράζουμε το ψάρι μέσα στο ειδικό καλαθάκι (αν υπάρχει).
Εντωμεταξύ καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας.....
... τα ψιλοκόβουμε.....
.... και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα.
Στο μεταξύ βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και έπειτα προσθέτουμε και το ψάρι.. Άν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει το ειδικό καλαθάκι, σουρώνουμε το ζουμί προτού βάλουμε τα υλικά μας.
Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το λάδι και το πιπέρι. Αφήνουμε να μισοβράσει η σούπα μας και έπειτα προσθέτουμε το πλιγούρι.
Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού γύρω στα 10 λεπτά πριν βράσει το φαγητό μας......
..... και αφήνουμε να χυλώσει. Η σούπα σερβίρεται ζεστή.
Καλή επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.