Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Γαλακτώματα και μάσκες για το πρόσωπο

Είμαι λάτρης των φυσικών καλλυντικών και συχνά - πυκνά ψάχνω και βρίσκω καινούργιες ''συνταγές'' και ιδέες. Απολαύστε μερικές από αυτές.....

Γαλάκτωμα προσώπου για μικτό δέρμα
Ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο, 2 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη και 1 πρέζα φρέσκο μαϊντανό στο μπλέντερ. Με βαμβάκι σκουπίζουμε πρόσωπο και λαιμό.

Μάσκα προσώπου για μικτό δέρμα
Ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας χυμό αγγουριού, 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο αγγούρι και 2 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη. Απλώνεται και στα μάτια. Ξέπλυμα με ζεστό νερό μετά από 5 λεπτά.

Μάσκα για ηλιακό έγκαυμα
Λιώνουμε στο μπλέντερ ωμή πατάτα και απλώνουμε στο πρόσωπο ή στην περιοχή που έχει το πρόβλημα. Ξεπλένουμε μετά από 15 λεπτά, Η συγκεκριμένη μάσκα κάνει λίφτινγκ και στα βλέφαρα.

Θεραπεία για μαύρους κύκλους
Βράζουμε 1 φλυτζάνι νερό με 1 κουταλιά σούπας αλάτι. Το φυλάσουμε στο ψυγείο και πλένουμε με αυτό τα μάτια μας κάθε πρωί.

Γυαλάδα προσώπου
Ανακατεύουμε 1 κουταλιά σούπας λιωμένο βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας γάλα σε ένα μπωλ με τριμμένα ρεβύθια. Αφήνουμε το χυλό όλη νύχτα. Το πρωί τρίβουμε το πρόσωπο και ξεπλένουμε.

Αντιγηραντική μάσκα
Απλώνουμε το ασπράδι ενός αυγού πάνω στο βρεγμένο πρόσωπό μας και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και σκουπίζουμε πολύ απαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...