Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Παγκόσμια μέρα των αδέσποτων ζώων από φέτος


Αγαπημένες μου νεράιδες και ξωτικά, είναι σε όλο τον κόσμο γνωστό η υπέροχη σχέση μας με τα ζώα και την προστασία τους. Θα ήθελα να σας κάνω γνωστό πώς ξεκινώντας από φέτος, η 4η Απριλίου θα καθιερωθεί ως παγκόσμια μέρα των αδέσποτων ζώων με σκοπό να δοθεί ακόμα περισσότερη προσοχή στα περίπου 1δις αδέσποτα ζώα σε όλο τον κόσμο. 


Σκυλιά, γάτες, άλογα, γαϊδουράκια θα πρέπει να βρίσκουν οικογένεια και να μη ζουν εγκαταλειμμένα. Όλοι μας πρέπει να μάθουμε την άθλια ζωή στους δρόμους, χωρίς νερό και τροφή, στο κρύο ή τη ζέστη, με εχθρικούς πολίτες, ακόμα και κυβερνήσεις. 


Όλοι εμείς οι φιλόζωοι καλούμαστε να κάνουμε κάτι καθημερινά αλλά και ειδικά στις 4/4. 
Η 4η Απριλίου θα είναι η μέρα να δείξουμε τη συμπόνοιά μας, να διοργανώσουμε πρωτοβουλίες για τη φροντίδα τους και να δράσουμε για τα αδέσποτα ζώα σε όλο τον κόσμο. 


Σας καλώ να μην γυρίζετε την πλάτη σας στη θέα ενός ζώου που τυραννιέται στους δρόμους. Είναι πραγματικά λυπηρό το θέαμα ενός αποστεωμένου ζώου  γιατί δεν βρίσκει τροφή και κινδυνεύει να πεθάνει από ασιτία. Ή ενός άρρωστου, γιατί δεν έχει εμβολιαστεί και υποφέρει. Ή ενός κακοποιημένου γιατί κάποιοι βγάζουν τα απωθημένα τους χτυπώντας ή τυρρανώντας τα.......
Άν σας επιτρέπουν οι συγκυρίες, υιοθετήστε ένα από αυτά και γίνετε παντοτινά προστάτες του. Και εκείνο θα σας ανταμείψει με την χωρίς όρους φιλία και αγάπη του.


 Πηγή: adespoto.gr

2 σχόλια:

  1. Kαλη εβδομαδα γλυκεια μου Νατασσα!! Εγω παντως πρεπει να εχω μαγνητη για τα αδεσποτα!! Τωρα περιθαλπτουμε εναν γατο της γειτονιας που ερχοταν κ' τον ταιζαμε! Εχει σοβαρο δερματικο ! Ψωρα νομιζω κ' ψυλλους κ' δεν μπορω να σου περιγραψω ποσο χαλια ειχε γινει το δερμα του πισω απο τα αυτια του! Τωρα ειναι με ραμματα κ' τον εχουμε στην αποθηκη που ευτυχως ειναι μεγαλη, γιατι αλλιως δεν μπορουσαμε να τον εχουμε μεσα στο σπιτι με αλλους τεσσερις αρσενικους! Θα επεφτε πολυ ξυλο γιατι κ' εξω πλακωνοντουσαν με αυτον! Ασε που θα τους κολλαγε κιολας!!Του δινουμε αντιβιωση κ' ειναι με το κολλαρο!! Παντως ειναι κυριος! Καταλαβαινει τι γινεται! Ψαχνουμε να του βρουμε σπιτι γιατι το γατι εχει κουραστει να ζει εξω!! Δυσκολο, ολοι τα αγαπανε αλλα κανεις δεν μπορει να βοηθησει στα δυσκολα!! Σε ζαλισα!! Πολυ γλυκεια η αναρτηση σου! Ειμαστε η μονη χωρα της ευρωπης που εχει τοσσα πολλα αδεσποτα! Πρεπει να ασχοληθουνε καποιοι πιο σοβαρα! Καλη εβδομαδα και πολλα φιλια καλη μου Νεραιδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μυρσίνη μου είναι πολύ ευχάριστο που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι σαν εσένα και φροντίζουν τα ζώα...... Δυστυχώς και εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου, παρόλο που όλοι λένε πώς τα αγαπάνε δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Έχω μεγάλη ευαισθησία πάνω σε αυτό το θέμα και προσπαθώ όπου μπορώ να βοηθώ. Στο σπίτι μας εμφανίζονται συνέχεια αδέσποτα γατάκια και κάνω ότι μπορώ για να δίνονται σε οικογένειες που τα αγαπούν. Εμείς πλέον δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε άλλα..... δυστυχώς είμαστε κομπλέ από ζώα!!!!!!!!!!!!
    Και ναι συμφωνώ ότι πρέπει επιτέλους να ενδιαφερθούν αυτοί που μας κυβερνούν. Να μεριμνήσουν έστω για το λιγότερο, μια στέγη και τροφή.......
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...