Τα άγρια σπαράγγια μας τα προσφέρει η φύση τώρα την
Άνοιξη και εμείς τα απολαμβάνουμε σε μια νόστιμη ομελέτα.
Χρειάζονται ελάχιστα υλικά για ένα πολύ νόστιμο και πανεύκολο πιάτο, που δυστυχώς λίγοι το γνωρίζουν ή όσοι το ξέρουν δεν μπορούν να βρουν εύκολα άγρια σπαράγγια για να το δοκιμάσουν. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε καλλιεργημένα σπαράγγια.
Χρειάζονται ελάχιστα υλικά για ένα πολύ νόστιμο και πανεύκολο πιάτο, που δυστυχώς λίγοι το γνωρίζουν ή όσοι το ξέρουν δεν μπορούν να βρουν εύκολα άγρια σπαράγγια για να το δοκιμάσουν. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε καλλιεργημένα σπαράγγια.
Θα χρειαστείτε:
- 1/2 κιλό περίπου άγρια σπαράγγια
- 6 αυγά
- ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφαιρείτε τα σκληρά μέρη των σπαραγγιών, τα πλένετε πολύ καλά και τα αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάζετε σε ένα τηγάνι να κάψει το ελαιόλαδο και τηγανίζετε πολύ καλά τα σπαράγγια.
Στη συνέχεια χτυπάτε σε ένα μπωλ τα αυγά, βάζετε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνετε μέσα στα σπαράγγια.
Τηγανίζετε πολύ καλά από την μια πλευρά και κατόπιν αναποδογυρίζετε την ομελέτα προσεκτικά για να μη σας σπάσει.
Τηγανίζετε και από αυτή την πλευρά..... και είναι έτοιμη.
Και μερικές πληροφορίες σχετικά με τα άγρια σπαράγγια.
Θεωρείται εκλεκτό λαχανευόμενο είδος. Τα εδώδιμα μέρη του σπαραγγιού (αυτά
δηλ. που τρώγονται) είναι τα τρυφερά κορυφαία τμήματα από τους νεαρούς
βλαστούς, πριν αρχίσουν να ξυλοποιούνται.
Τα αυτοφυή σπαράγγια τα βρίσκουμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, σε ακαλλιέργητες εκτάσεις, στα όρια από ελαιώνες και κυρίως κοντά σε θάμνους.
Τα σπαράγγια ήταν από τα εκλεκτά εδέσματα των Αρχαίων Ελλήνων.
Τα αυτοφυή σπαράγγια τα βρίσκουμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, σε ακαλλιέργητες εκτάσεις, στα όρια από ελαιώνες και κυρίως κοντά σε θάμνους.
Τα σπαράγγια ήταν από τα εκλεκτά εδέσματα των Αρχαίων Ελλήνων.
Περιέχουν μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, μαγγάνιο, κοβάλτιο,
βιταμίνες-κυρίως Β και C – και την ασπαραγίνη η οποία έχει διουρητικές
ιδιότητες (αυτή δίνει και την χαρακτηριστική οσμή στα ούρα).
Τρώγονται βραστά σαλάτα (με μπόλικο λάδι και λεμόνι), σε ομελέτα, σε σούπες κ.λ.π
Τρώγονται βραστά σαλάτα (με μπόλικο λάδι και λεμόνι), σε ομελέτα, σε σούπες κ.λ.π
πολυ ωραια ιδεα νατασα μου! δεν το ειχα σκεφτει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πανεύκολη!!!!!!!!! Όταν μαζεύουμε πολλά σπαράγγια εννοείται πώς δεν μπορώ να τα μαγειρέψω όλα μαζί, τα καταψύχω και τα φτιάχνω και άλλες φορές. Ειδικά όταν δεν έχω χρόνο για μαγείρεμα, είναι μια ιδανική λύση για κάτι νόστιμο και πολύ θρεπτικό. Μέσα σε μισή ώρα έχω ξεμπερδέψει από την κουζίνα.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια.