Σήμερα λόγω των γενεθλίων του συζύγου μου, έφτιαξα ένα από τα αγαπημένα του φαγητά. Είναι πανεύκολο και πολύ νόστιμο, τουλάχιστον για όσους αγαπούν τα θαλασσινά.
Υλικά
- 500 γρ. μύδια καθαρισμένα
- 200γρ. μύδια με το κέλυφος
- 1 μικρή σουπιά
- 10 γαρίδες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3/4 φλ. τσαγιού λάδι
- 2 πιπεριές χρωματιστές
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
- 1 σφηνάκι ούζο
- αλάτι - πιπέρι
- Φέτα για γαρνίρισμα
- 500γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια και τις γαρίδες και ψιλοκόβουμε τη σουπιά.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες με τον μαϊντανό......
Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σωτάρουμε και αυτές λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί......
Ρίχνουμε λίγο αλατάκι και πιπεράκι, προσθέτουμε χλιαρό νερό και αφήνουμε να βράσουν. Βράζουμε και το σπαγγέτι και σερβίρουμε αφού πρώτα τρίψουμε λίγο τυρί φέτα.
Καλή επιτυχία.
Υλικά
- 500 γρ. μύδια καθαρισμένα
- 200γρ. μύδια με το κέλυφος
- 1 μικρή σουπιά
- 10 γαρίδες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3/4 φλ. τσαγιού λάδι
- 2 πιπεριές χρωματιστές
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό
- 1 σφηνάκι ούζο
- αλάτι - πιπέρι
- Φέτα για γαρνίρισμα
- 500γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια και τις γαρίδες και ψιλοκόβουμε τη σουπιά.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες με τον μαϊντανό......
.... αλλά και τις πιπεριές.
Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σωτάρουμε και αυτές λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί......
.... και αφήνουμε με σκεπασμένο το τηγάνι να πιεί όλα τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ούζο, τις ψιλοκομένες ντομάτες, το μαϊντανό και τα θαλασσινά.
Ρίχνουμε λίγο αλατάκι και πιπεράκι, προσθέτουμε χλιαρό νερό και αφήνουμε να βράσουν. Βράζουμε και το σπαγγέτι και σερβίρουμε αφού πρώτα τρίψουμε λίγο τυρί φέτα.
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.