Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες στη γάστρα

Μια αγαπημένη κυριακάτικη συνταγή για όλες τις εποχές........

Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό κατσικάκι
- 6 πατάτες μέτριου μεγέθους
- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
- αλάτι - πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι
- 1 κουτ. γλυκού ανάμεικτα τριμμένα βότανα και μπαχαρικά (κόλιανδρο-σέλινο-τζίντζερ-δενδρολίβανο-λευκό πιπέρι-πάπρικα)
- 1/2 ποτήρι νερού λεμόνι
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 5 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κρέας, το πλένουμε κάτω από μπόλικο τρεχούμενο νερό και το στραγγίζουμε. Στη συνέχεια χαράζουμε σε διάφορα σημεία και μπίγουμε μικρά κομματάκια σκόρδο.



Κόβουμε και τις πατάτες, τις αλλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την περισσότερη ρίγανη, το θυμάρι, τα ανάμεικτα βότανα και τα 3/4 του λαδιού.


Βάζουμε το κρέας και τις πατάτες στη γάστρα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στο κρέας, λίγο αλάτι - πιπέρι, την υπόλοιπη ρίγανη και τα σκόρδα.


Τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα διαλυμένη μέσα σε ένα ποτήρι νερό......


...... και ψήνουμε με σκεπασμένο το καπάκι στους 200 βαθμούς για 2.5 ώρες περίπου. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος, ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.


Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...