Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ένα κοριτσίστικο πασχαλινό καλαθάκι

Στις γιορτές συνηθίζω να στολίζω όλο το σπίτι. Το καλαθάκι αυτό το έφτιαξα για το δωμάτιο της κορούλας μου στα αγαπημένο της χρώμα το ροζ. Η κατασκευή είναι εύκολη, απλά χρειάζεται λίγη προσοχή με το ράψιμο. Είμαι σίγουρη πώς αν έχετε και βοηθούς τις κορούλες σας, τότε θα περάσετε μαζί μερικές ευχάριστες και δημιουργικές ώρες.

Χρειάστηκα:
- Ροζ τσόχα
- Χαρτόνι τύπου canson
- Τσόχινο λαγουδάκι
- Διακοσμητικό χόρτο
- Διακοσμητικά αυγά

Καταρχήν να σας πώ πώς έφτιαξα το πατρόν. Σχεδίασα πάνω στο χαρτόνι  ένα κύκλο διαμέτρου 24εκ. και το έκοψα στη μέση. Αυτά είναι το μπροστινό και το πίσω μέρος του καλαθιού. Σχεδίασα επίσης τη βάση στο χαρτόνι διαστάσεων 30x10εκ. και τη χειρολαβή πάλι στο χαρτόνι διαστάσεων 50x3εκ. Έβγαλα τα σχέδια πάνω στην τσόχα και έκοψα το ύφασμα αφήνοντας 1εκ. περιθώριο γύρω από τα κομμάτια για να μπορέσω να το ράψω. 


Έκοψα το μπροστινό μέρος 2 φορές, το πίσω μέρος 2 φορές, τη βάση 2 φορές και τη χειρολαβή 2 φορές.  Στη συνέχεια ένωσα τα ίδια κομμάτια, αφού πρώτα έβαλα ανάμεσα το χαρτόνι για να σταθεροποιηθεί το ύφασμα (έκανα κάτι σαν σάντουιτς δηλαδή),  με τη βελονιά ''blanket stitch'', την οποία μοιράστηκε μαζί μας η Αναστασία του πολύ ωραίου blog  έξυπνες ιδέες

 Με τον ίδιο τρόπο έραψα και τα άλλα κομμάτια. 
Στη συνέχεια έραψα τα κομμάτια μεταξύ τους με πολύ προσοχή. 

Το καλαθάκι τελείωσε, μένει μόνο τώρα η διακόσμηση. Αγόρασα ένα έτοιμο λαγουδάκι από τσόχα (δυστυχώς δεν είχα χρόνο για να το κάνω μόνη μου) και το έραψα στο μπροστινό μέρος του καλαθιού. Πρόσθεσα το χόρτο και τα αυγουλάκια και είναι έτοιμο.

Πώς σας φαίνεται;

7 σχόλια:

  1. Μου φαινεται πολυ ωραιο το καλαθακι σου !! Πανεμορφο !! Πολυ ωραιο κ' το λαγουδακι που διαλεξες !! Συγχαρητηρια! Θελω να σε ευχαριστησω για τα καλα σου λογια στο blog μου !! Σε φιλω κ' καλο σ/κο !! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να΄σαι καλά Μυρσίνη μου. Η αλήθεια είναι πώς το έκανα πολύ βιαστικά.... βλέπεις τώρα που άνοιξε ο καιρός μαμά και κόρη δεν μαζευόμαστε μέσα από τις βόλτες!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οοοοο, Νατασούλα μου, έγραψες!!!!!!!
    Είναι φανταστικό!!!!!!!
    Σ'ευχαριστώ για την αναφορά για το blog μου!
    Είσαι πολύ γλυκιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ααα, όλο το κοιτάζω και το κοιτάζω.....
    μου έδωσες ιδέα για μια κατασκευή!!
    thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!
    Και κυρίως σ' ευχαριστώ για τις πολύ κατατοπιστικές οδηγίες σχετικά με τη βελονιά blanket stitch..... δεν υπήρχε περίπτωση να μην αναφερθώ στο πολύ όμορφο και προσεγμένο blog-οσπιτάκι σου.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειο το καλάθι. Μπορεί να μην προλαβαίνω να το ετοιμάσω τώρα, αλλά θα το έχω σίγουρα υπόψη για άλλες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ΄ευχαριστώ πολύ Ευγενία μου!!!!!!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...