Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Λικέρ Τριαντάφυλλο


Γνωρίζετε πώς όταν οι νεράιδες των λουλουδιών καταλαβαίνουν πώς κινδυνεύουν δεν βάζουν τις φωνές όσο και αν φοβούνται, αλλά τραγουδάνε ένα μαγικό τραγούδι τον Χορό των Πετάλων και επιτίθενται στον εχθρό με πέταλα λουλουδιών τα οποία τον περικυκλώνουν και τον μαγεύουν με το άρωμά τους, με αποτέλεσμα αυτός ξεχνώντας τον κακόβουλο σκοπό του να αρχίσει να χορεύει και να τραγουδάει;
Γι΄αυτό λοιπόν όταν και εσείς βγείτε να μαζέψετε τα υπέροχα τριαντάφυλλα από τον κήπο σας, μη φοβηθείτε αν ξαφνικά αρχίσουν να στροβιλίζονται πέταλα. Είναι οι νεράιδες που προστατεύουν το αγαπημένο τους λουλούδι..... το ονειρικό ρόδο.


Για το λικέρ μας θα χρειαστούμε:
- 4 φλιτζ. τσαγιού αρωματικά ροδοπέταλα
- 1 λίτρο κονιάκ

Για το σιρόπι:
- 1 λίτρο νερό
- 750γρ. ζάχαρη

Πλένουμε τα ροδοπέταλα πολύ καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφού στεγνώσουν τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας να τσαλακωθούν.
Σε ένα μεγάλο βάζο που να κλείνει αεροστεγώς βάζουμε το κονιάκ με τα λοδοπέταλα και τα αφήνουμε στον ήλιο για 2 μήνες. Ανακινούμε πότε - πότε το βάζο.
Κατόπιν στραγγίζουμε το κονιάκ από τα ροδοπέταλα και ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 7 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και αναμειγνύουμε το σιρόπι με το κονιάκ. Το φυλάμε σε μπουκάλια.

2 σχόλια:

  1. Aχ! Ποσο θα ηθελα να ειχα τη δυναμη που εχουν οι Νεραιδες! Να τραγουδαω και να μεταμορφωνω το κακο σε καλο :) ! Εσυ εισαι η καλη Νεραιδα που με τα υπεροχα γλυκισματα της κανει ολη την πικρια περα!!!
    Να περασεις ενα ομορφο σ/κο! Πολλα φιλια ;) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μυρσίνη μου σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!!!!!!
    Να ξέρεις πώς όλοι μπορούμε με τη δύναμη της ψυχής μας να καταφέρνουμε αυτά που για κάποιους άλλους είναι αδύνατα.
    Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα.....
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...