Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Χρόνια Πολλά στους πατέρες όλου του Κόσμου

Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή όσο η γιορτή της μητέρας, όμως η γιορτή του πατέρα γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο την 3η Κυριακή του Ιουνίου. Δε θα μπορούσε άλλωστε να μην υπάρχει μία ημέρα αφιερωμένη στον πατέρα, στον άνθρωπο που χρωστάμε τη ζωή και την ύπαρξή μας.


Η γιορτή του πατέρα είναι κινητή γιορτή και γιορτάζεται κάθε χρόνο την 3η Κυριακή του Ιουνίου. Προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου του 1910.
Η παράδοση αυτή ξεκίνησε από την Louisa Dodd, που ο πατέρας της πολέμησε στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο το 1861-1865. Το 1910 διοργάνωσε ένα κίνημα προς τιμή των πατεράδων, που πέθαναν στον πόλεμο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Calvin Coolidge υπήρξε θερμός υποστηρικτής της ιδέας αυτής και πρότεινε την επίσημη καθιέρωση μίας ιδιαίτερης ημερομηνίας για τον εορτασμό του πατέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος Νίξον τελικά το 1974 όρισε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως ημέρα αφιερωμένη στον πατέρα. Το παράδειγμα αυτό ακολούθησαν αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο και σταδιακά η 3η Κυριακή του Ιουνίου καθιερώθηκε να είναι αφιερωμένη στους πατεράδες όλου του κόσμου.
Η Γιορτή του Πατέρα έχει την ίδια συμβολική αξία με εκείνη της μητέρας. Μία ημέρα δεν αρκεί βέβαια για να ανταποδώσουμε στον πατέρα όλα όσα έχει κάνει για μας. Είναι, όμως, μία ευκαιρία να του δείξουμε ότι αναγνωρίζουμε τις θυσίες του, σεβόμαστε τους κόπους του, τον αγαπάμε και τον εκτιμούμε.
 Μπορεί να έχει τύχει κάποια στιγμή να ακούσουμε από τα χείλη ενός πατέρα το παράπονο ότι όλοι μιλούν μόνο για τη γιορτή της μητέρας, όμως όλοι στέκονται με σεβασμό απέναντι στο ρόλο και την προσφορά του πατέρα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο άντρας γεννάει και η γυναίκα τίκτει.
Γιορτή του Πατέρα λοιπόν σήμερα. Ας μην ξεχάσουμε τον άνθρωπο που μας έδωσε τη ζωή και αφιέρωσε τη δική του ζωή στη δική μας ευτυχία.


Πηγή: www.cosmo.gr

13 σχόλια:

  1. Πολύ τρυφερή και χρήσιμη συγχρόνως ανάρτηση γλυκειά μου.Ο πατέρας είναι η σκιά που παντα πρέπει να υπάρχει, είναι εκείνος που πρέπει να δίνει τη χέρι στα δύσκολα, εκείνος που γίνεται το πρότυπο και η "λύση " στα ακατόρθωτα..έτσι ήταν ο μπαμπάς μου , έτσι είναι και ο άνδρας μου..Χρόνια Πολλά λοιπόν σε όλους τους μπαμπάδες της γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά στους μπαμπάδες μας!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι τρυφερή ανάρτηση!!!Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νατάσα μου, δεν είναι αυτή μια από τις πιο γλυκές αναρτήσεις που μπορούμε να κάνουμε; Τα έχουμε πει και από το δικό μου μπλοκ, αλλά αξίζει να τα πούμε και από το δικό σου!
    Χρόνια πολλά στους δικούς μας μπαμπάδες, αλλά και των παιδιών μας, που είναι το στήριγμά μας, που χωρίς αυτούς, δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρναμε!
    Σου εύχομαι μια όμορφη μέρα και μια
    ακόμη πιο όμορφη εβδομάδα!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. What a wonderful tribute to fathers everywhere! You did a lovely job with this post. Thanks for sharing this info. I live in the U.S. and didn't even know this history! LOL! :)

    If you get some time, stop by my blog, I'm having a give away!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νατάσα μου
    Πολύ τρυφερή ανάρτηση .Τυχερή η κορούλα σου που έχει μια τέτοια μητέρα.Χρόνια πολλά λοιπόν σ όλους τους μπαμπάδες του κόσμου..Εγώ είχα την ατυχία να τον χάσω σε μικρή ηλικία κι αυτό με πλήγωσε πολύ ...Μέσα μου όμως υπάρχει ακόμα...
    Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια και τις ευχές. Χρόνια Πολλά σε όλους τους πατέρες!!!!!!!!!

    Kim I'm so glad you like it!!!!!!!
    Hugs!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια τους πολλά.

    Νατάσα μου καλο απόγευμα να έχεις με φιλιά υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ΄αγαπώ να΄σαι καλά γλυκειά μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νατασα γεια σου,πολυ γλυκια αναρτηση....εχασα τον μπαμπακα μου πριν απο τεσσερις μηνες τον ανθρωπο που μεσα στα γλυκα καστανα του ματια εβλεπα την απεραντη αγαπη ποτε δεν θα γεμισει αυτο το κενο. αυτο που μου ελεγα παντα ειναι οσο ζω να ελπιζω και να ονειρευομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
    ΦΙΛΙΑ Χ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπραβο σου πολυ ομορφη αναρτηση.. χρονια πολλα στους μπαμπαδες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νάσια καλωσήρθες στο σπιτάκι μου!!!!!!
    Λυπάμαι πάρα πολύ που βίωσες την απώλεια ενός τόσο κοντινού προσώπου. Ελπίζω να είσαι καλύτερα τώρα. Πολύ αληθινά τα λόγια του, μη τα ξεχάσεις ποτέ!!!!!! Φιλιά.

    Κορίτσια (Handmade+artx2) σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!!!!!! Νομίζω πως και οι μπαμπάδες μας δικαιούνται να την γιορτάζουν!!!!

    Λένα σ΄ευχαριστώ και σένα καλή μου. Χρόνια Πολλά λοιπόν στους πατέρες όλου του κόσμου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...